1 мая 2010 г., 18:52

Измито сърце 

  Поэзия » Любовная
537 0 4

Така ми е изстъргано сърцето,
дотолкова ми е добре измито,
така до кръв премахнати копнежите -
без нерви, без артерии, без нищо,  

че изведнъж, когато те откривам,
не мога да ти се зарадвам -
подскачането ми се струва странно,

сърцето ми автоматично равно
не може истински да те приветства,
да потече отново в кухините му
онази кръв, която е оплeсквала
тъй много незаслужени безсмислия,
тъй много подлости,  тъй много ревност,
които са изпили добрината му,
да бъдe пак новородено чисто.

За да ти дам  обичащо  сърце, приятелю.

 

 

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??