13 сент. 2011 г., 21:34

Изобщо не е време за поезия 

  Поэзия » Философская
626 0 6

 

 

Изобщо не е време за поезия,

а за безмилостна, жестока проза!

Дълбоко във душите ни се плези

и зъби зле прикриваната поза!

 

И днес – когато молива захващам,

за да надраскам два-три тъжни стиха,

аз знам добре – тепърва ще заплащам

за туй – че вярвах... А от мене криха!

 

С години чаках – дълго, мълчаливо,

дано се върне нещо от предишното...

Сега разбирам – всичко е лъжливо!

И миналото всъщност е излишно!

 

Кажете ми на мене – атеиста,

как да намеря път към нова вяра?

Когато всички станаха артисти

във роли на царе и на боляри?

 

Днес всеки има своя собствен Господ,

на който пали свещи и се кланя!

А аз се чувствам чужд – като на гости...

И сигурно... такъв ще си остана...

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??