28 янв. 2020 г., 15:03

Изолация и размисли 

  Поэзия » Философская, Свободный стих, Другая
658 1 1

Какво прави през онези три дни, 

през които бе мъртъв? 

 

Може ли да останем вечно млади и безрасъдни? 

Може ли тялото да не предава духа?

Може ли старостта да се спре на прага на Твоята възраст?

Може ли самотата никога да не ни намира?

 

Мисля отново да запаля дробовете си, 

за да забравя, че съзнанието ми гори. 

 

Събираме виртуални снимки, за да се излъжем, 

че някога сме били просто щастливи, 

за да получим признание, че живеем живота, 

както подобава - безрезервно, издъно, на един дъх. 


Събираме виртуални спомени, 

за да поддържаме надеждата, 

че отново ще бъдем

заедно, радостни, естествени.


Щастливи сте вие,

които не колекционирате снимки.

 

© Филип Филипов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ей, това било много хубаво, Филипе!
    Никога не ми е хрумвало да му задам въпроса директно. Има много версии за трите дни, когато е бил мъртъв. Но няма отговори.
Предложения
: ??:??