9 февр. 2012 г., 14:08

Изповед 

  Поэзия » Другая
563 0 2

Изповед

(пред Любовта)

 

Ако съществуваш за мене все още - чуй.

Чуй гласа от далечната фавела.

И сутрин и нощем - все тръпне, покайва се.

Чуй как теглото на съвестта коленичи

пред твоя олтар неизменен.

Неуморимо те чака вече години

да простиш, та дано е последно.

Оттук-насетне реших!

Аз - човекът, в който живее

този глас и този къс Темидова съвест,

до последния дъх повече няма да стена,

ще остана пилигрим честен в храма.

И пред залеза приеми моите сърдечности,

моята шхуна, пълна с моралност,

която пускам по русло към тебе

в океана, крайно препълнен с поезия.

 

 

© Диян Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И още - Темида е богиня, жена, Темидовата съвест би трябвало да бъде Темидина такава. Шхуната, според мен, е морски съд, докато русло значи речно корито. За останалото - един съвет: по-простичко, по-приглушено, по-интимно. Поздрав.
  • "... пред твоя олтар неизмен." Последното определение ми е съвсем непознато като дума.
Предложения
: ??:??