9 дек. 2009 г., 00:16

Изпращане 

  Поэзия » Любовная
466 0 7

 

 

На дълъг път, в страна голяма

след малко ти ще отлетиш.

Ще имаш ли сълзи за двама

и сила - всичко да простиш?

Простират пистите ръцете

и те държат все още в плен

на земното тегло, което

нараства с болката у мен,

с ревът неистов на соплата!

А устремените криле

те запокитват в небесата

и бързо чезнещо тире

проблясва между дълг и чувства.

Остават две следи от дим,

които вятърът раздухва

в простора ням и светло-син...

 

Ще бъдеш дни или години

всред екзотични светове

и всичко с нишки невидими

един към друг ще ни зове.

Но всичко ли ще бъде свято

или всред път ще отболи?

 

Аз вярвам в силата, която

отново ще те приземи!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??