Изречено
Ще пиша -
с думи неизречени.
Ще чувствам със сърце от болка свито.
Ще моля тихо с глас едва дочут...
За вас, които ме обичате.
Аз дадох ви душата си.
И всичките си чувства ви отдадох.
Подтиснах болката разкъсваща и пареща,
поех и чуждите вини.
Днес тихо е.
Светът е по-добър.
Земята е голяма и зелена.
И ти си тук, и аз съм там,
и заедно сме... вървим щастливи.
Къде е огнената самота?
Те, птиците, отнесоха я вчера.
Нагоре...
И всички думи вече са изречени.
Мастилото и то е никому ненужно.
Виж, малка светлинка проблясва -
следата е това -
от мен, от теб, от нас.
© Далия Все права защищены