22 июн. 2022 г., 20:49  

Изрезка с крива ножица 

  Поэзия » Любовная
181 2 3

 

ИЗРЕЗКА С КРИВА НОЖИЦА
 

Ухание на печен кестен
захлупи уличката зад пазара.
Не помня прежната си есен –

така ли с мене разговаря?

 

Площади, улици и  къщи

изтляваха като свещици

и смеси се пороят смръщен

ведно със ветрове и птици.


Душата ми без бряг се скита,

(Аз често цветове сънувам!)
Жужат като пчели звездите

но с времето не се търгува.

 

И трудно е да го излъжеш

или посоката да сбъркаш.

Табелата на моста стърже

досадна като гладен стършел.

 

И осъзнавам, че те няма.

След себе си какво остави?

усещането, че си мамил.

И много лесно си забравил.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Разкош!
  • Много неща в живота ни, Тони, са извън нашите възможности за влияние и можем само безсилни да ги констатираме
  • Осъзнаването, "че те няма" така наситено се преплита с природата и с ежедневния ритъм, че оставя у мен едно особено усещане... Поздравления, Валя!
Предложения
: ??:??