15 янв. 2016 г., 00:14  

Изтъкани от илюзии 

  Поэзия » Философская
501 1 0

ИЗТЪКАНИ ОТ ИЛЮЗИИ

 

От ранно детство си мечтаем

да срещнем принца чародеен,

с него път да начертаем

в един живот, но чудодеен...

 

Дали превръщаме в илюзия

представата за приказния мъж?

Не е ли този блян фантазия,

която се повтаря не веднъж?

 

И пак опустява душата ни

след срещата с поредния герой.

А дните минават в очакване

напразно - да открием принца свой.

 

За вярната любов жадуваме,

която всичко побеждава,

на воля с нея да лудуваме,

а тя нас дарове да дава.

 

Дали превръщаме в илюзия

идеята за святата любов?

Не е ли пак това фантазия

бленувана в живота ни суров?

 

И губим почва под краката си

щом тя угасне за пореден път,

но пак посяваме в сърцата си

надеждата с любов да ни дарят.

 

Мечтаем за живот безоблачен,

за път, обсипан с бели рози,

светът да е изпълнен с музика,

а ние да сме виртуози.

 

Дали превръщаме в илюзия

разбирането за цветущ живот?

Не е ли таз мечта фантазия

сънувана не рядко ден и нощ?

 

И сякаш честичко помръкваме

злини, когато ни засипят.

В мечтите сетне се намъкваме

щом радостите ни заситят.

 

Животът в плен така минава

на неосъществените мечти,

а ние губим си представа 

за истините в нашите глави.

 

Веси_Еси

 

 

 

© Еси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??