12 июн. 2008 г., 10:36

Изворът 

  Поэзия » Другая
815 0 24
Пресъхна почвата; не падат дъждовете.
Във пустош се превърна долината.
А изворът, от който пиех с пълни шепи,
не блика вече... Само тишината...

Избягаха ми думите; отидоха далече.
Безмълвието влезе в празната ми къща.
И може би нормално е, защото вече
не искам в минали неща да се завръщам.

Останах сам; потънал във мълчание,
вървя към себе си, без нищо да ми пречи.
В едно се сливат радост и страдание.
А изворът отново ще тече... Все пак е вечен.

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??