Абонатът е извън обхвата
на своето тяло
Извън обхвата на всички неща
И като цяло...като цяло…
На абонатът хич не му пука
за жалката ваша тъга
Абонатът е с изтекъл договор
Или просто не си е платил
Макар че, животът
е жесток оператор
и сметката никой,
не си е затрил
За любовта която е погубил
И за алкохола който е изпил
За моментите които е прахосал
И къде ли не е бил
Абонатът трябва да плати...
Такъв е договорът!
Всъщност, някъде долу със
дребен шрифт
Пише, да там пише младеж,
Че услугата не е вечна
И има своят падеж.
И ето,
Извън обхвата
на своето тяло,
Извън обхвата на всички неща
Той наблюдава,
От там, където всичко е бяло
Готов е.
И среща Смъртта
Онази беззъбата
Черна
Студена
Старица
Със съсухрена, грозна ръка
Която е власттна над тленното тяло
Но няма власт над тази душа!
О да, тя няма власт след своята жътва
Тя е просто кошмар
Който изчезва веднага след
предела
И се превръща във нищо, макар...
Макар че...
Макар че е взела
Своят данък добавена стойност
От договора на мобилния оператор "Живот",
За последно …
Последна чаша
Последно сбогом
Може би последен трактат
И после…
Само глас на оператор:
"АБОНАТЪТ Е ИЗВЪН ОБХВАТ!"
© Живко Димитров Все права защищены