Родена с умиращите птици,
стаена в аромата на нощта,
събрала в себе си огнени езици,
прекроява всеки ден света.
Изваяна от морска пяна,
свежа като зимна скреж,
завинаги в бъдещето запиляна,
живеейки в нов копнеж.
Творение, докоснато от Бога,
събрало животворна светлина,
целунато от месечина еднорога,
изгаряща огнена жена!
© Мария Манджукова Все права защищены