2 июл. 2021 г., 15:37

Жената на мъжа по стил Мартин Стратиев 

  Поэзия
852 1 11

Жената на мъжа

трябва да е висока 
една глава под него
за да може 
да зарови лице в шията му
когато той я прегръща

 

трябва да е естествена
и слънцето да изписва чертите й
а не да съсипва фондьотена
да се облича така 
че да я събличат с поглед 
без да събужда отвращение

 

да се харесва 
на себе си дотолкова
че да не се срамува 
от килограмите си
и да не крие годините си
да не се самозабравя
и изгубва в его

 

да бъде домакиня у дома
дама в обществото  
нежна
страстна 
и истинска мръсница
известно къде
грижовна майка
и най-добър приятел

 

жената на мъжа
трябва да е достатъчно пич 
че да го пуска 
за риба
по бира
на лов 
да умее да мълчи
поне 90 минути 
и да говори 
директно в очите

 

трябва да може поне 
да смени изгоряла крушка 
и да знае вкъщи
откъде се спират токът и водата

 

да разполага с достатъчно пари
които сама е спечелила
да може сама да плати сметката
и да е осъзнала
че парите не са всичко

 

жената на мъжа
трябва да застава
винаги зад него
когато той е 
съдбата й
любовта 
в сърцето й

 

да е губила 
и намирала обратно
себе си
мечтите
истината

 

да приема
мъжките нужди
и да няма нужда от обяснение
когато му се доверява
да се е разделила с мита
че има мъже
които не кръшкат 

 

да цени личната свобода
и да е достатъчно освободена
от предразсъдъци
гордост
лъжи

 

да знае цената си 
и да не се пуска в промоция
да може да погали
и да напсува 
когато това се налага

 

жената на мъжа
трябва да носи
всички жени в себе си
и да е нито една от тях

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??