Жената на мъжа
трябва да е висока
една глава под него
за да може
да зарови лице в шията му
когато той я прегръща
трябва да е естествена
и слънцето да изписва чертите й
а не да съсипва фондьотена
да се облича така
че да я събличат с поглед
без да събужда отвращение
да се харесва
на себе си дотолкова
че да не се срамува
от килограмите си
и да не крие годините си
да не се самозабравя
и изгубва в его
да бъде домакиня у дома
дама в обществото
нежна
страстна
и истинска мръсница
известно къде
грижовна майка
и най-добър приятел
жената на мъжа
трябва да е достатъчно пич
че да го пуска
за риба
по бира
на лов
да умее да мълчи
поне 90 минути
и да говори
директно в очите
трябва да може поне
да смени изгоряла крушка
и да знае вкъщи
откъде се спират токът и водата
да разполага с достатъчно пари
които сама е спечелила
да може сама да плати сметката
и да е осъзнала
че парите не са всичко
жената на мъжа
трябва да застава
винаги зад него
когато той е
съдбата й
любовта
в сърцето й
да е губила
и намирала обратно
себе си
мечтите
истината
да приема
мъжките нужди
и да няма нужда от обяснение
когато му се доверява
да се е разделила с мита
че има мъже
които не кръшкат
да цени личната свобода
и да е достатъчно освободена
от предразсъдъци
гордост
лъжи
да знае цената си
и да не се пуска в промоция
да може да погали
и да напсува
когато това се налага
жената на мъжа
трябва да носи
всички жени в себе си
и да е нито една от тях
© Галина Кръстева Всички права запазени