13 мая 2009 г., 12:34

Жената - падналият ангел 

  Поэзия » Другая
642 0 1

Бъди моя! Звезда небесна, паднала от небосклона.
Бъди моя! Черупка от рапан, потънала във пясъка.
Бъди моя! Фигура от восък, разтопена върху пода.
Бъди моя! Жена с часовник и коса, с поникнали крила.

Точно така, ела и ме обичай вечно!
Точно така, ела и ми подай ръка!
Точно така, ела и ме прегърни!
Точно така, ела и ми повярвай!

...

Какво е това?! Значи ще ме предадеш?!
Какво е това?! Доверих ти се и ти ще ме убиеш?!
Какво е това?! Целувайки ме, ме отравяш?!
Какво е това?! Докосвайки ме, ме изгаряш?!

Върви си! Аз съм вече мъртъв!
Върви си! Аз бях и ще умра такъв!
Върви си! Предаде ти света!
Върви си! Отново откъсна своите крила!

© Константин Соколов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??