Прибрах под покрива жената,
която зъзнеше навънка.
Проклел я злостно сатаната
за дребна някаква издънка.
А аз я стоплих с блага дума.
Погалих я по кожа бяла.
Сама тя тихо ми продума,
че от добро е засияла.
Пред мене плахо се отпусна.
Очите й се навлажниха.
И тя в сърцето си ме пусна-
нещата тук се усложниха.
Така пред мене се увлече,
разказвайки си битието,
че чак душата си съблече
под напора на питието.
© Никола Апостолов Все права защищены