19 нояб. 2009 г., 11:58

Живо минало 

  Поэзия
421 0 2

Защо задавам пак въпроси,

отдавна заглушени с тишина,

а вятър нечути отговори носи

с писък в мрака на нощта?

 

В душата ми защо не стихват

смисъл загубили слова

и мечти обречени пробуждат

с горест угаснали едва?

 

Защо отново оживяват

веднъж застинали картини

и с пъстри краски заслепяват

осъзнати истини горчиви?

 

Илюзия защо пораждат

пагубните, грешни мисли

и страсти залязващи подклаждат

и спомени за дни щастливи?

 

Защо миналото сиво

по-ярко е от реалността,

а бъдещето мистично и свенливо,

нежелано се рее с вечността?

 

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • А може би защото душата ни...често напуска тялото и търси сродна душа...кой да ти каже дали е така..

    Поздравления за хубавия стих!
  • Миналото боли.Ако си обичал, ако си дал себе си, много трудно се забравят спомените.
Предложения
: ??:??