21 мая 2007 г., 13:25

Живот на граница 

  Поэзия
883 0 6

Не сън.

Нито реалност.

По белия гръбнак на магистралата

сенките се късат.

Разпиляват се.

Отнасят ме далеч от тебе.

По настръхнали мостове,

по чужди залези,

по поля с квадратни облаци,

по улици със ледени павета,

по замъци с прашасали гоблени.

Отнасят ме към дом,

отдавна вече отчужден от мен.

Към дом, без твоя аромат,

без черното в косите ти.

Не сън.

А не реалност.

Улици, сякаш замислени,

а мъртви.

Не мрак,

а не сияние.

Не смърт,

а не живот.

Просто чакане.

Живот на граница.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??