7 янв. 2024 г., 06:02

Живот в кутии 

  Поэзия
160 2 2

Затворих миналото във кутии

Затворих спомените си,

на сигурно, си мислех...

И радостите и неволите

Любимите... и не дотам...

Затворих всичко,

уж на сигурно...

Ала от себе си не мога

да се скрия...

И мислите си,

няма как

да ги заключа във кутия...

И случките, и хората

и сънищата...

Те не влизат

Не се побират във кутии...

В сърцето ми остават

И парят , парят

като въгленчета жарки

парят

И нощите ми

някак си...

безжалостно изгарят

Посрещам утрото

със шепа пепел във ръце...

и със живот

грижливо скътан...

във кутии...

 

Valentina Mitova

01/06/2024

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Доче❣️❤️
  • "Посрещам утрото
    със шепа пепел във ръце..."

    И ще възкръснат като феникс
    надеждите. Защото те
    и след смъртта си ще живеят
    извънкутийно във сърцето...
Предложения
: ??:??