30 июн. 2021 г., 11:48

Животи 

  Поэзия
319 0 3

Една жена
заплиташе съдби.

Нанизваше животи върху шишове.

Обръщаше наопаки лъжи,

премяташе по две, по три,

премисляше.

Откупените скъпо хитрини

промушваше

като метални нишки.

Поглаждаше ту с плюнка, ту с език.

Въздишките тютюневи разнищваше.

И пак плетеше

денем и нощя

като побъркана

и късогледо

се взираше във свойте плетива -

безсмислени

абсурди от драперии.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??