4 мая 2007 г., 14:34

… Животът... 

  Поэзия
946 0 1

Животът е поредица

от бури, морета, океани,

от злини... безкраен

кръговрат от чуждестранни,

високи и далечни планини...

... Но има нещо смислено

във цялото... във таз поредица

от низини... една далечна,

мъничка, забравена,

една любима моя...

свързваща света -

... това е тя...

... това е любовта....

Любовта, която чупи прегради,

любовта, която руши стени -

любовта е същата тази,

която ще ни обедини!...

Има дни, в които

никак не върви,

има дни, във които

светът сякаш  надолу

върви...

... И във тези мигове

на истина и откровение,

ти погледни напред

и кажи, че Обичаш!...

Тогава аз ще те последвам,

а друг ще тръгне с мен -

ще ни последват хора и народи,

с различни обичаи и страни,

и всички те

ще вярват само във едно -

че обичат! -

... Обичай и ти!...
****************************

© Радина Гечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??