Животът е поредица
от бури, морета, океани,
от злини... безкраен
кръговрат от чуждестранни,
високи и далечни планини...
... Но има нещо смислено
във цялото... във таз поредица
от низини... една далечна,
мъничка, забравена,
една любима моя...
свързваща света -
... това е тя...
... това е любовта....
Любовта, която чупи прегради,
любовта, която руши стени -
любовта е същата тази,
която ще ни обедини!...
Има дни, в които
никак не върви,
има дни, във които
светът сякаш надолу
върви...
... И във тези мигове
на истина и откровение,
ти погледни напред
и кажи, че Обичаш!...
Тогава аз ще те последвам,
а друг ще тръгне с мен -
ще ни последват хора и народи,
с различни обичаи и страни,
и всички те
ще вярват само във едно -
че обичат! -
... Обичай и ти!...
****************************
© Радина Гечева All rights reserved.