15 февр. 2009 г., 17:42

Животът е бушуващ океан 

  Поэзия » Философская
722 0 3

 

Животът още е бушуващ океан,

вълни огромни, биещи скалите!

И лодка малка понесъл ураган,

надежден бряг пък търсещи очите!

 

Сърце тъй нежно, трепетно в гърдите,

то чака там, във трюма - "самота"

да грейнат пак през люкчето звездите

и тихо се отвори мечтаната врата!

 

Ще стихнат бури, вълни ще залюлеят

в прегръдка нежна измъчена душа!

Платна омайна песен ще запеят,

ще тръгна смело по Лунната следа!

 

С тази Вяра ще ходя по вълните,

както Иисус - изправена, без страх!

Така прекрасни, чувствам, ще са дните,

защото пътят си вече аз избрах!!!

 

 

               18.01.2002 г.

© Валентина Харизанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??