Не роптай, не скърби, скитнице!
Ориста си своя не кори със жал!
Била си ти вчера и днес си чужда
на мъст и корист, и на клетва зла.
С недостойния не би споделила
белотата своя, знам, но моля те,
себелюбива, надменна не бъди!
Гордостта на смирението е враг.
Бог с болка смирява горделивите.
Наказва с лишения ненаситните.
Злостните ги поразява в битките.
За низшите духом животът е дар.
Мисъл – поканена в храма на Духа,
неудачник от Богоугоден отличава.
Смиреният с ума си Слънце догонва,
неверникът в тъма се взира в Луната.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Все права защищены