16.09.2021 г., 15:11 ч.

Животът е дар 

  Поезия » Друга
336 0 0

 

 

Не роптай, не скърби, скитнице!

Ориста си своя не кори със жал!

Била си ти вчера и днес си чужда

на мъст и корист, и на клетва зла.

 

С недостойния не би споделила

белотата своя, знам, но моля те,

себелюбива, надменна не бъди!

Гордостта на смирението е враг.

 

Бог с болка смирява горделивите.

Наказва с лишения ненаситните.

Злостните ги поразява в битките.

За низшите духом животът е дар.

 

Мисъл – поканена в храма на Духа,

неудачник от Богоугоден отличава.

Смиреният с ума си Слънце догонва,

неверникът в тъма се взира в Луната.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??