Не съм богаташ,
не съм дори малко известен
и ти
само насън ще си моя невеста.
Но животът, мадам,
животът не е като стих.
Не можеш да драснеш,
което не ти се харесва.
Не е било, а и занапред
едва ли всичко ще бъде прекрасно.
Но нима не се срещнахме?
Нима не сме срещнали друг,
когото дарили сме с ласка?
Виж, и децата ни вече пораснаха.
Хич не е малко това, божичко, хич не е малко!
Поне за това
с мен бих искал да бъдеш съгласна.
Ако не си - моля те да ми простиш.
Друга песничка ще ти запея, тази я драскам.
За мен туй е толкова лесно!
Но животът, мадам,
животът не е като стих.
Не можеш да драснеш,
което не ти се харесва.
© Райчо Русев Все права защищены