28 апр. 2023 г., 11:41

Какавида 

  Поэзия
338 0 0

Попитай ме още ли искам!

Попитай ме с поглед и зов!

Попитай ме с моето име

и в топлата нощ пак за тебе ще бъда готов!

 

Не мога да шепна – прегръдка е шепотът.

Гласът ми се губи от страсти пиян.

Отеква в душата на бурята екотът

и идва денят, от любов разлюлян.

 

Проблясват в небето горещите спомени.

Докосва зората тела от сатен

и падат сълзи от очите отронени,

посрещнали с обич най-дългия ден.

 

Днес лятото огнено ще ни събуди.

Ще търсим съня си в безсъние скрит.

Ще пърхат в корема мечти-пеперуди -

ще пият нектара, от нас неизпит.

 

Попитай ме още ли искам!...

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??