19 мая 2019 г., 10:29

Какви ръце... 

  Поэзия » Любовная
697 0 0

Какви са твоите ръце?
Такива, дето утешават?
Такива, дето крадат сърце?
Такива, дето своето раздават?

 

Сключват ли се за молитва,
когато нещичко копнеят?
Или изтръгват, без да питат,
туй що отчаяно лелеят?

 

Превързват ли рани след война?
Или са тези, дето стрелят?
Примирие ли пишат след това?
Или нов марш, в атака, пеят?

 

Рисуват ли, когато платно е
снагата кръшна на жена?
Или предават всичко твое,
да го извае наново тя?

 

Какви ръце ще ми дадеш?
Какви ръце от мен ще вземеш?
За поздрав ли пръсти с мен плетеш
или за да ме отнесеш в безвремието?

 

 

19.05.2019г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??