May 19, 2019, 10:29 AM

Какви ръце... 

  Poetry » Love
690 0 0

Какви са твоите ръце?
Такива, дето утешават?
Такива, дето крадат сърце?
Такива, дето своето раздават?

 

Сключват ли се за молитва,
когато нещичко копнеят?
Или изтръгват, без да питат,
туй що отчаяно лелеят?

 

Превързват ли рани след война?
Или са тези, дето стрелят?
Примирие ли пишат след това?
Или нов марш, в атака, пеят?

 

Рисуват ли, когато платно е
снагата кръшна на жена?
Или предават всичко твое,
да го извае наново тя?

 

Какви ръце ще ми дадеш?
Какви ръце от мен ще вземеш?
За поздрав ли пръсти с мен плетеш
или за да ме отнесеш в безвремието?

 

 

19.05.2019г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??