26 нояб. 2024 г., 10:03

Какво ни трябва? 

  Поэзия » Философская, Гражданская
26 0 0

Ведър поздрав, мъничка усмивка,

колко повече му трябва на човек?

Напук обаче сякаш гипсови отливки,

намръщени сме все и няма лек.

 

Виж, ако си цакал някой будала -

близък твой или напълно непознат,

може би ще се засмееш и похвалиш,

ще разкажеш как, къде и с кой похват.

 

Или местен чорбажия в сделка,

ако изгори със сума ти пари.

По-шумно даже и от ярмомелка,

присмиваш се на чуждите беди.

 

Най-лесно се отсъжда от скамейка.

Вместо да се взираш в чужди дни -

шанса твой преди да е офейкал,

ти две ръце към него протегни.

 

Че само този, който не работи,

е единствения, който не греши.

© Серафим Аянски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??