14 апр. 2009 г., 21:18

Какво ще бъде някога... 

  Поэзия
440 0 4

 

Какво ще бъде някога, когато

отново се завърне Любовта -

по-силна,

по прекрасна от живота?

Какво ли ще завари на света?

Две хиляди години не успяхме

да победим страха си и гнева,

а върху пясък

кули си градяхме.

Живеехме

сред власт

и суета;

сред идоли -

и древни, и модерни,

сред  култове, заблуди

и лъжи...

А вътре във душите ни

е черно,

в зародиш

страдат вери

и мечти...

 

Какво ще бъде някога, когато

пред Господа

застанеш

точно ти?...

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??