5 июн. 2020 г., 07:00

Какво творецът е без самота 

  Поэзия
554 5 4

Какво творецът е без самота,

не е ли туй заветната му карма?!

Тогава само грейнала звезда,

огрява път към музата омайна.

 

Защото в самотата има стон,

това е стон изригващ от душата,

затуй стори́ един велик поклон

пред спътницата твоя – самотата.

 

Усещаш как от мислите боли

и всяко чувство мощно засиява.

Тогава проясняват се мъгли,

над острови потънали в забрава.

 

Какво творецът е без самота,

та тя нали е нужна за да диша?

Сърцето е настроено така,

творението самота обича!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??