5 сент. 2023 г., 22:29  

Kаквото да помислиш – все съм аз 

  Поэзия » Любовная
405 3 3


Приличам ли на ангелче от рая?
Повярвай ми, приличам, но не съм.
И дявол съм, когато те желая,
светица съм. Тих шепот, Божи гръм...

 

Такава си досега не си обичал
ту нежна съм, ту хапя с дива страст,
жена съм и девица и момиче,
каквото да помислиш – все съм аз.

 

Томителната нежност съм в съня ти,
безсънието, немощ съм и мощ...
Дали за наказание ме прати,
при тебе Бог? Изгаряш всяка нощ.

 

И в лудостта си аз не бих признала,
че теб в стотици стихове изпях...
Обичай ме! Без край и без начало,
не може любовта ни да е грях!

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??