Вървя през лятото
с бялата си дреха
и ми е вкусно.
Оставям се то да ме положи
на вълните си -
да ми слади от зреене на
плодовете,
с ръце да късам
ухания от ра'нен юни,
да вкуся сочен плод
от късен юли
и да погаля августовски
ден
с мирис на овощна градина -
мой бял,
мой топъл свят,
моя бяла дреха ...
© Дима Все права защищены