17 сент. 2014 г., 10:07

Камбаната бие 

  Поэзия » Другая
611 0 2

Изминаха 10 години от момента, в който Дени напусна този свят. Да си спомним за нея с любов:

 

Камбаната бие с вълните на мойто сърце,

душата ми вие, погребала скъпо дете.

И капе свещица, догаря пред светъл олтар,

сълзата ми, майчина, става най-тежкият дар.

Полита към тебе, полита към вечността,

сърцето си, Дени, ти пращам със тази сълза.

 

..................................................................................

Дъще моя, дъще ненагледна,

ти каква звездица си сега?

Вместо да лежиш в земята черна,

докосни Луната със ръка.

 

И стани Вечерница във мрака,

много силно, дъще, заблести,

докосни роднина и приятел,

тях за тебе, дъще, ги боли.

 

Ако рано с утрото засветиш,

на Зорница ти се превърни,

избери най-чистата пътека,

твоят брат по нея да върви.

 

А решиш ли през деня да грееш,

Денница за мене ще си ти,

ще те чакам, дъще, до последно,

ще те чакам, просто се върни!

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мъката ти е безгранична,съпричастна съм и ти пожелавам по някакъв начин да намериш утеха,може би в синчето ти.Прегръдка!
  • Свята майчина болка.
    Молитвено силно...
    Прекланям се пред паметта на Дени и тази майчина свята любов!!!
    Прегръдка, майчице!


    ПП Това не може да се оценява с цифри... то не може да се оценява и в някакви словесни граници... святост е това
Предложения
: ??:??