1 янв. 2009 г., 15:32

Камината стара 

  Поэзия
873 0 3

Гледам спокойно камината стара,

как огънят гасне и става на жар,

с коси побелели вече си мисля

колко, колко съм стар.

 

И аз съм горял като пламък негаснещ

в младежки години, страсти пожар,

любов, мечти и надежди горещи,

всичко стана на жар.

 

Гледам спокойно камината стара,

как жарта се стопява на пепел и прах,

и моят живот ли тъй ще завърши,

малко от това ме е страх.

 

Ти до мене си спряла и камината гледаш,

с насълзени очи и мъничко страх.

Прегърни ме, Любов, ние си знаем,

любовта ни не може да стане на прах.

С.П.

 

© Стойчо Пеев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нали е важно самото ПЪТУВАНЕ - ти си страшно богат човек-
    Прегърни ме, Любов, ние си знаем,

    любовта ни не може да стане на прах.
    Здраве и много много щастливи години напред!
  • Хубаво!
  • Ако е истинска, не може да стане на прах!
    И Щастлива Нова Година!
Предложения
: ??:??