9 янв. 2024 г., 17:14

Капка лудост 

  Поэзия » Философская
153 5 12

КАПКА ЛУДОСТ

 

Стига ми да помечтая,

че дъждът ще зашурти

и сред звездната ми стая

ще запеят сто щурци,

че раздухва листопада

септемврийската луна

и ще ме дари с награда –

гроздове от светлина,

и когато се събудя –

ден и нощ да бъдеш с мен.

Нужна ми е капка лудост

в тоя свят – несъвършен,

от тъгата да спасява

и от полъха студен,

щедро Бог да благославя

всички вас и после мен.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??