24 мар. 2016 г., 18:40  

Капка по капка от теб 

  Поэзия » Любовная
641 0 17

                                               Застудя. А това е на хубаво.  Помня - и преди така -

                                               Тресе ме. А времето хубаво. Застудя.......

 

Допивам те – капка по капка,

сетне – елегантно, с финес

поглъщам бадемова ядка -

празнувай - „Прошка” е днес..

 

Отсипвам за мъртвия славей,

(дето ни будеше толкова рано)

Онемя..и умря, но не страдай -

сгушен умря си, на моето рамо.

 

Поливам  най-тъжните теменуги

(индигово-сините от нашия ден)

въгленът-жажда  ще ги погуби -

сякаш нощем преспиват у мен.

 

Отронваш се - капка от мокри очи.

Пия до дъно и  глътка се плъзна -

да убива - останало всичко от Ти.

Обич моя, без теб ще премръзна...

 

Рене

 

(посветено на Ж..ж)

© Ренета Първанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??