Не излизам, по-далече от вратата не излизам,
по сто пъти ръцете си дезинфекцирам,
готвя се за този вирус катаклизъм,
запасен съм със храна.
Не излизам, във 8:00 сутринта си пускам телевизор.
Мутафчийски свиква щаба и си мисля –
добре че леща, боб, ракия в склада имам
чак до края на света.
Не излизам, каквото каже Генерала, си записвам:
1. виниловите ръкавици не изхлузвам
2. всеки ключ и всяка дръжка пак излизвам
3. и лайфа гледам на DJ Дамян!
Като кихна, блокът чува и ме псува без причина,
искат да ме турят сам под карантина…
някъде до зимата.
Карантина, аз да гина в карантина и година –
200 стека със „Емека“ все ще имам –
купих ги от „Билата“.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов Все права защищены