15 июл. 2006 г., 21:21  

Караул 

  Поэзия
486 0 6

Студът,

когато свие...


Снегът,

когато пада...


Когато куче вие

със вой,

пропит от влага –

тогава вятър брули

и злобно те сковава.


Тогава караулът

на поста си,

застава.

 

Войник да си,   

съдба е. 


Войнишка е,

съдбата,

когато дълг те води,

да пазиш си земята.

  

Затуй,

недей да хленчиш!


Затуй,

недей се вайка,

а здраво с автомата,

пази земята –

майка!

© Бостан Бостанджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??