9 сент. 2018 г., 07:43  

Картина - само за добри поети 

  Поэзия » Любовная
643 12 12

Разсъмва се. Лежиш на моята ръка,

молитвено събрала нежни длани.

Дали за нас се молиш във съня  -

до края  влюбени  да  си останем?...

 

Във утрото очи отваряш изведнъж

и светлина във стаята нахлува.

А пък един  нахален, любопитен  лъч,

трапчинката на бузата целува...

 

Поглеждаш закачливо  с блеснали очи,

усмихваш ми се -  влюбена, щастлива,

че в миг забравям  всякакви лъчи

и  утро, ден и нощ, за нас се сливат!...

 

Отлитаме със теб на седмото небе!...

Слуха ми гали шепот сладострастен...

И губят ни се следващите часове!...

Реалност е!...Животът е прекрасен!...

 

Щом на земята връщаме се  пак,

е  късна нощ, луната меко свети...

Отвън  сияе  звезден похлупак!...

Картина -  само за добри поети!...

 

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??