30 авг. 2011 г., 22:27

Картини от сезоните 

  Поэзия » Пейзажная
1172 0 14

Отново вятър в пазвите нахлува –

отдръпва се снегът към Черни връх.

А облаче в небето леко плува,

оставило ни пролетно, без дъх.

 

Трепти омара. Слънцето прежуря.

В нивята зреят житни класове

и хората насам-натам се щурат,

подгонени от летни бесове.

 

Как дълго падат листи от тополите!

В градините плодът е натежал.

Стърчат тук само клоните оголени –

в тях вятърът да свири с тиха жал.

 

Природата, на зимата подвластна,

прикрива всички рани в пухкав сняг

и само покрай изворчето ясно

личат следи от лапи, спрели бяг...

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??