30.08.2011 г., 22:27 ч.

Картини от сезоните 

  Поезия » Пейзажна
1171 0 14

Отново вятър в пазвите нахлува –

отдръпва се снегът към Черни връх.

А облаче в небето леко плува,

оставило ни пролетно, без дъх.

 

Трепти омара. Слънцето прежуря.

В нивята зреят житни класове

и хората насам-натам се щурат,

подгонени от летни бесове.

 

Как дълго падат листи от тополите!

В градините плодът е натежал.

Стърчат тук само клоните оголени –

в тях вятърът да свири с тиха жал.

 

Природата, на зимата подвластна,

прикрива всички рани в пухкав сняг

и само покрай изворчето ясно

личат следи от лапи, спрели бяг...

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??