26 мая 2017 г., 13:14

Каша от коприва 

  Поэзия
940 6 9


Не посмъртни аплаузи чакам,
та към пищната слава да крача.
Ще ме гребне и мене с черпака
костеливата длан на косача.

 

Като грохнала с времето къща,
или вече износени гуми -
нека сивите мишки преглъщат
подредените в стихове думи.

 

На живота в кипящата лава,
в разпиления хаос от дати,
да ме сричат по троскота крави,
щом оттука без поп ме изпратят.

 

Днес не мисля за свойте тегоби
и не гледам към двора на рая.
Нито мисля с охота за гроба,
нито паметник бронзов желая.

 

Три студени мастики и каша
от набрана в гората коприва.
После нека на там да отпраша,
дето всеки с тревата се слива.

© Димитър Никифоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??