15 июн. 2011 г., 19:49

Книжчице моя 

  Поэзия » Другая
917 0 13

Книжчице моя

 

Книжчице! Мое момиченце,

колко приличаш на майка си-

на два езика-корицата

и всички мънички страници.

 

Като бял мост ще е пътят ти-

в два бряга ще са нозете ти.

Като мигриращо щъркелче

с две гнезда ще си в сърцето си.

 

Вместо легло-ето раница.

За пелена-бяло облаче.

Стряха-сърцето изгнанишко.

Мъдри орисници-хората.

 

Но дано твоите стихчета

да не изстрадват с плач граници-

в туй, двуродинно момиченце

да не приличаш на майка си...

 

http://e-books.knigite.bg/ebook.php?pid=77

 

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??