31 окт. 2009 г., 22:15

Когато 

  Поэзия » Другая
700 0 0

Когато няма къде да положиш главата,
когато нямаш храна в устата,
когато чуваш как някой хлопва вратата,
когато тъгата те прободе в мрака.

Когато Светлината не те посреща,
когато Косача главата не свежда,
когато отлиташ при мъртвите в долината,
когато няма кой да избърше сълзата.

Какво правиш?

Самотният,
смъртният, 
невярващият  
и тъжният - Аз...  

... ще ти кажа!

Вдигни главата,
бори се за храната,
попречи на вратата,
отпрати тъгата!

Търси Светлината,
изпъди Косача,
не отлитай в долината,
сам избърши сълзата!

© Антонио Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??