21 мая 2014 г., 13:02

Когато 

  Поэзия
402 0 4

Когато си смирен и плах, и тих,

когато времето на ъгъла ти смигне -

то ли те отмина, ти ли го забрави...

Когато мислите - тревожни птици,

съня от теб крадат

и го отнасят на крилете си,

когато славеите плачат,

а ти отдавна си забравил

да плачеш от любов,

когато в равното приклекнеш,

стани, Човече!

На рамо птицата ще кацне,

от любов ще плачеш,

от скръб ще се засмееш -

тъгата си да скриеш,

та никой да не знае,

по стръмното ще се изкачваш

с гръб изправен. Бъди, Човече!

 

© Мая Тинчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??