19 февр. 2011 г., 01:02  

Когато есен ме повика 

  Поэзия
872 0 19

Есента, която ще ме подмами,
          с тихия ромон на капещи листи,

като дъжд над мен ще прокапе,
          с последните слънчеви изгреви.

Птичи ята, напред устремени,
          крилете си ще разперят,

на юг, без мен ще потеглят
          мечтите ми, на ята отлетели.

И циганско лято ще дойде...
          И най-накрая ще проплаче

последният ден на моето лято...
          И есента ще встъпи в правата си.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??