19.02.2011 г., 1:02 ч.  

Когато есен ме повика 

  Поезия
873 0 19

Есента, която ще ме подмами,
          с тихия ромон на капещи листи,

като дъжд над мен ще прокапе,
          с последните слънчеви изгреви.

Птичи ята, напред устремени,
          крилете си ще разперят,

на юг, без мен ще потеглят
          мечтите ми, на ята отлетели.

И циганско лято ще дойде...
          И най-накрая ще проплаче

последният ден на моето лято...
          И есента ще встъпи в правата си.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??