3 апр. 2016 г., 21:10

Когато миналото се завърне 

  Поэзия
404 0 2

Когато се завърнат спомените стари

и раните отново се отворят,

когато болката от миналото те удари

и забравени обиди проговорят...

Тогава се намръщват ветровете,

мълчи отново тъмното небе...

Умира бавно дъхавото цвете,

немее тъжно болното сърце...

Бягат напосоки пак разхвърляни

мисли- птици със пречупени криле.

От бурите свирепи са подхвърлени

на пусти и смълчани брегове.

Когато миналото се завърне

и прореже мисълта ми със болезнен вик

иска ми се пак да ме прегърнеш,

превърнал ме във светъл миг,

миг във който люляк приказно ухае,

 а небето се облича в синята коприна,

миг във който ще те осъзная

и пътя си към тебе с радост ще измина

 

2.04.2016г.

Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, най- сърдечно, Ели!
  • Наситено с искреност и емоции...
    Ясен и точен изказ, което особено ценя.
    Празничен поздрав!
Предложения
: ??:??