Когато се родя, ще съм звезда!
Най-ярката звезда във небосвода.
И моята далечна светлина,
към мене, неизменно ще те води.
Когато се родя, ще съм сълза,
изплакана от влюбена русалка!
Пази седефената ми душа!
Не я разменяй за монети жалки!
Когато се родя, ще съм циклон,
от тези, най-опасни урагани,
помитащи последния заслон…
Единствен ти ще можеш да ме хванеш…
А после бавно ще ме укротиш
и бурите във мене ще разсееш…
Когато се родя ще бъда стих!
За тебе! За да ме изпееш!
© Керанка Иванова Все права защищены
Благодаря ти!